02.04.2022, 14:22

Молдова має намір зберегти нейтралітет та не запроваджуватиме санкції проти РФ

Майя Санду

Молдова прийняла рішення зберегти нейтралітет та не запроваджуватиме санкції проти РФ. Президент країни Майя Санду назвала причину, через яку Кишинів не запроваджує санкції проти РФ.

Молдова має намір зберегти нейтралітет та не приєднуватиметься до санкцій проти РФ, оскільки сильно залежить від російського газу. Про це президент Молдови Майя Санду заявила в інтерв'ю Radio Europa Liberă, повідомляє Час Пік.

"Приєднання до антиросійських санкцій може поставити під загрозу постачання газу Молдови, не завдаючи шкоди росії. Молдавська продукція більше не може надходити на російський ринок після початку війни...

Давайте обговоримо, що можуть означати санкції щодо експорту та імпорту: в нас і так немає доступу ні на український ринок, ні на російський та білоруський. Тому що є ця перешкода — війна. І експорт, і імпорт із цими країнами заблоковано...

Звичайно, ми маємо зробити все, щоб зупинити цю війну. Але є певні речі, які ми зобов'язані забезпечити для наших громадян... Чи можемо ми сьогодні залишити країну без природного газу і без електрики? Ні, не можемо, ні заради наших громадян, ні заради 100 000 біженців з України, з яких 50 000 дітей", - сказала Санду.

За її словами, західні партнери з розумінням ставляться до рішення Молдови не приєднуватися до антиросійських санкцій.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк