09.04.2022, 12:30

ЄС запроваджує доступний та безкоштовний роумінг для українських біженців

Иллюстративное фото / Открытый источник

Оператори зв'язку з ЄС та України підписали спільну заяву про свої скоординовані зусилля щодо забезпечення та стабілізації доступного та безкоштовного роумінгу та міжнародних дзвінків між ЄС та Україною.

Європейський Союз запроваджує доступний та безкоштовний роумінг для громадян України, які були змушені покинути країну через російську агресію. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає Час Пік.

"Щойно в рамках європейського віртуального заходу 24 мобільні оператори ЄС та 3 мобільні оператори України підписали спільну заяву щодо координації зусиль для забезпечення доступного та безоплатного роумінгу під час міжнародних дзвінків ЄС-Україна", - написав Федоров у Telegram.

Декларація з сьогоднішнього дня відкрита для всіх операторів зв'язку, які бажають підписати її будь-коли. Вона буде застосовуватись протягом трьох місяців, а потім буде переглянута з урахуванням ситуації.

"Оператори зв'язку зобов'язуються вжити добровільних заходів, зокрема знизити оптові тарифи на роумінг та інші тарифи, які вони стягують один з одного, щоб уможливити міжнародні дзвінки в Україну та з України. Це зведе до мінімуму додаткові витрати для операторів зв'язку як в ЄС, так і в Україні, щоб кожен із них міг покрити свої відповідні витрати. Водночас українські сторони, які підписали цю декларацію, зобов'язуються передати переваги добровільних дій партнерів ЄС кінцевим користувачам", – ]]>повідомляється ]]>на сайті Єврокомісії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк