11.04.2022, 21:08

Росія оголосила дефолт за зовнішнім боргом, - CNN

Марина Началова | Всі новини автора

Росія оголосила дефолт за своїм зовнішнім боргом, тому що запропонувала власникам облігацій виплати в рублях, а не в доларах.

Про це повідомляє CNN із посиланням на рейтингове агентство S&P, передає Час Пік.

Росія намагалася заплатити в рублях за дві номіновані у доларах облігації зі строком погашення 4 квітня, йдеться у повідомленні S&P, опублікованому у п'ятницю. Агентство заявило, що це рівносильно «вибірковому дефолту», оскільки інвестори навряд чи зможуть конвертувати рублі в «долари, еквівалентні сумам, що належать спочатку».

Відповідно до S&P, вибірковий дефолт оголошується, коли підприємство не виконало зобов'язання щодо конкретного зобов'язання, але не по всьому своєму боргу.

Москва має 30-денний пільговий період з 4 квітня для виплати капіталу і відсотків, але S&P заявило, що не очікує, що конвертує їх у долари, враховуючи західні санкції, які підривають її "готовність і технічні можливості дотримуватися умов своїх зобов'язань".

Повний валютний дефолт стане першим у Росії за понад століття, коли лідер більшовиків Володимир Ленін відмовився від облігацій, випущених царським урядом.

Тим часом, екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов повідомив про арешт колишнього помічника Путіна Владислава Суркова.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: