19.04.2022, 13:00

Франція підтримає ембарго на імпорт російської нафти

Ольга Ранська | Всі новини автора
франция эмбарго

Франція підтримує продовження санкцій щодо заборони імпорту російської нафти. Цей крок обговорюється серед заходів нового пакету санкцій, а президент Франції Еммануель Макрон підтримує його.

Як повідомляю закордонні видання, про це сьогодні заявив міністр економіки Франції Бруно Ле Мер в ефірі радіостанції "Європа 1", передає Час Пік.

"Коли ви бачите, що відбувається на Донбасі, як ніколи потрібно припинити імпорт російської нафти", - заявив Ле Мер.

Далі Ле Мер сказав, що саме нафта, а не газ була «першим джерелом валюти для путінського режиму протягом кількох років», і тому «припинення імпорту російської нафти означає заподіяння шкоди фінансуванню війни в Україні для тих, хто перебуває при владі в Росії».

Франція намагалася переконати європейських партнерів припинити імпорт російської нафти, додав Ле Мер, стверджуючи, що деякі країни "не наважуються" це зробити.

"Причина, чому ми ще не зробили цього, не в тому, що Франція цього не хоче", - сказав Ле Мер. "Це тому, що деякі європейські партнери все ще вагаються".

Президент Франції Еммануель Макрон також заявляв, що Франція не потребує російського газу і підтримує ембарго на енергоносії.

Раніше Президент України Володимир Зеленський повторив свій заклик до нафтового ембарго:

"Скільки ще Європа може ігнорувати запровадження ембарго на постачання нафти з Росії?"

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про вугільне ембарго для Росії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк