20.04.2022, 13:55

Норвегія передала Україні близько 100 зенітно-ракетних комплексів "Містраль"

Иллюстративное фото / Открытый источник

Уряд Норвегії безоплатно передає Збройним силам України близько 100 переносних зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) "Містраль".

Про це у середу, 20 квітня, повідомив міністр оборони королівства Бьорн Арільд Грам, передає Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

"ЗРК "Містраль" – це ефективна зброя, яка застосовувалася у ВМС і яка буде дуже корисною для України", – сказав міністр оборони Бьорн Арільд Грам.

Норвегія передала Україні весь запас ракет Містраль - це близько 100 ракет. Але це не вплине на обороноздатність країни, оскільки цей вид озброєння замінять сучаснішим.

"Містраль" використовується як у портативних варіантах (ПЗРК), так і на пускових платформах для транспортних засобів, кораблів та гелікоптерів. Він має радіус дії до 6 км і призначений для використання проти літаків та гелікоптерів, що літають відносно низько.

"Гарні новини зранку. Норвегія ухвалила рішення направити Україні близько 100 зенітно-ракетних комплексів "Містраль", повідомило Міністерство оборони країни. Працюємо далі. Все буде Україна", - написав голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк