23.04.2022, 08:48

На місце затоплення крейсера "Москва" Росія відправила 110-річне рятувальне судно

Марина Началова | Всі новини автора

Найстаріше у світі рятувальне судно "Комуна", спущене на воду в 1913 році, було відправлено на місце затоплення ракетного крейсера "Москва".

Про це повідомляє видання ]]>Covert Shores]]>, передає Час Пік.

Як зазначається, з того часу, як 13-14 квітня крейсер "Москва" був потоплений українськими ракетами, аналітики вбачають ознаки рятувальної операції на місці його затоплення.

На місце було відправлено рятувальне судно "Комуна" - найстаріший корабель ВМФ Росії і найстаріше у світі судно, що фактично перебуває на озброєнні і виконує бойові завдання.

Як повідомляється, свідоцтва цього були зареєстровані нещодавно на супутникових знімках. Раніше аналіз супутникових знімків із відкритих джерел нічого не дав для оцінки очікуваної рятувальної операції, оскільки район, де затонув крейсер, часто покритий хмарами, а в ясні дні не було помічено жодних російських кораблів, які охороняють місце аварії.

Тепер з'ясувалося, що в цьому районі було розгорнуто старовинне рятувальне судно "Комуна", яке було закладено в 1912 р. і спущено на воду в 1913 р. Незвичайне компонування катамарана дозволяє перевозити між корпусами невеликі підводні човни. Спочатку він призначався для підйому підбитих підводних човнів. Однак у міру того, як підводні човни росли у розмірах, технологія застаріла.

Великі частини уламків також можна піднімати лебідкою, хоча "Москва", ймовірно, занадто велика. Але такі елементи, як ракетні труби, можна було б урятувати таким чином.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: