25.04.2022, 08:39

Зеленський привітав Макрона з перемогою у другому турі виборів президента Франції

Макрон

За попередніми даними, на президентських виборах у Франції переміг Еммануель Макрон. Чинний президент обійшов свою конкурентку Марін Ле Пен більш ніж на 15% голосів. Президент України Зеленський вже привітав свого французького колегу з переобранням.

"Вітаю президента та вірного друга Еммануеля Макрона з перемогою на виборах", - написав президент України Володимир Зеленський у своєму Twitter цієї ночі, передвіщає Час Пік.

Лідер України подякував за підтримку Франції та висловив переконання, що разом "ми разом йдемо до нових перемог".

"До сильної та об'єднаної Європи!" - закінчив Зеленський своє вітання.

Посол України у Франції Вадим Омельченко також привітав президента Франції із переобранням.

Омельченко висловив переконання, що ця перемога ще більше зміцнить французьку підтримку України у боротьбі з російськими окупантами.

У неділю ввечері Омельченко написав у Твіттері, що перемога Макрона стала «перемогою французів, які розмовляють однією мовою опору та свободи».

Макрона вперше було обрано президентом Франції з 14 травня 2017 року. Його нинішня перемога означає, що він залишиться главою держави на другий термін.

Після підрахунку 97% голосів у другому турі виборів стало відомо, що чинного президента підтримали 58,6% виборців, тоді як за Марін Лен Пен проголосували 41,4%.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк