26.04.2022, 12:25

У Чечні на війну з Україною відправляють ув'язнених та їхніх родичів - ГУР

Віктор Білий | Всі новини автора

На війну в Україну в Чечні відправляють ув'язнених, зокрема родичів опозиціонерів. Чеченська філія ФСБ збирає інформацію про ув'язнених місцевих в'язниць для їхнього подальшого виправлення до зони бойових дій.

Про це повідомляє у Фейсбуці Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Час Пік.

У повідомленні йдеться, що листування посадових осіб ФСБ містить вимогу надати особисті дані засуджених, зокрема: ПІБ, домашні адреси, номери телефонів, адреси електронних пошт, IP-адреси пристроїв, які використовуються для входу до соціально-телекомунікаційної мережі Інтернет.

"Негайно зібрати та надати на нашу адресу інформацію щодо громадян Чеченської республіки РФ для подальшого їхнього залучення до проведення спеціальної операції на території України:
а) умовно засуджених;
б) засуджених до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості;
в) засуджених до позбавлення волі за тяжкі злочини;
г) засуджених за особливо тяжкі злочини"
.

За словами чеченських опозиційних громадських діячів такі дії мають дві цілі. По-перше, поповнити «людський ресурс» частин, які понесли значні втрати в боях з українськими захисниками. По-друге, придушити будь-які протестні настрої в самій Чечні. Адже нині там розповсюджена практика засудження родичів опозиціонерів. Тепер їм загрожує примусове відправлення у найгарячіші точки фронту. Зокрема, брата відомого чеченського опозиціонера Хасана Халітова вже доправили в одну з частин на передовій. Інших родичів Халітова викрали і їхнє місцеперебування - невідоме.

Читайте також: У Придністров'ї прогриміли вибухи: зруйновано вежі зв'язку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк