09.05.2022, 11:29

У Москві проходить військовий парад до Дня перемоги: проліт авіації раптово скасували

Россия, парад Победы / Скриншот с видео

У Москві на Червоній площі проходить парад, присвячений 77-й річниці "перемоги у Великій вітчизняній війні". Пряму трансляцію параду ведуть усі російські телеканали.

У центрі російської столиці в ці хвилини проходить парад до Дня перемоги. На захід прибули президент РФ Володимир Путін та міністр оборони РФ Сергій Шойгу, повідомляє Час Пік.

У своєму привітанні президент РФ сказав, що "спецоперація" була "запобіжною відсічю агресії" та єдино правильним рішенням, а російські військовослужбовці борються "за наших людей на Донбасі, за безпеку нашої Батьківщини".

"Країни НАТО не захотіли нас почути, у них були зовсім інші плани, велася підготовка нападу на Крим, альянс розпочав військове освоєння прилеглих до нас територій, все говорило про те, що зіткнення з неонацистами буде неминучим...

Росія дала попереджувальну відсіч агресії, це було вимушене, своєчасне та єдине правильне рішення. Сьогодні ополченці Донбасу разом із армією Росії борються на своїй землі...", – заявив Путін.

Варто зазначити, що заяви про загальну мобілізацію в РФ не прозвучало.

На військовий парад у 2022 році зігнали набагато менше техніки, ніж минулого року. Менше на параді й військових.

Напередодні анонсувався проліт авіації - літаки повинні були сформувати в повітрі букву Z. Планувалося, що в параді візьме участь "літак судного дня" Іл-80 – повітряний пункт управління, який мав би перевозити найвище керівництво РФ у разі ядерної війни.

Але щось пішло не так. Спікер Кремля Дмитро Пєсков повідомив, що влада РФ скасувала повітряну частину параду в Москві до Дня перемоги 9 травня. За словами Пєскова, відповідне рішення було ухвалено нібито у зв'язку із несприятливими погодними умовами.

Варто зазначити, що на парад до Москви не приїхав навіть маріонетка Кремля – самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк