13.05.2022, 13:29

В ООН закликали Путіна розблокувати українські порти

Глава Всемирной продовольственной программы ООН Дэвид Бизли

Голова Світової продовольчої програми ООН Девід Бізлі закликав президента РФ розблокувати українські порти у Чорному морі для вивезення зерна, щоб запобігти глобальній катастрофі.

Голова Світової продовольчої програми ООН Девід Бізлі закликав Путіна відновити роботу українських портів у Чорному морі до того, як вибухне глобальна катастрофа. У коментарі CNN він заявив, що мільйон людей по всьому світу очікує загибель, тому що порти України заблоковані Росією, передає Час Пік.

"Якщо у вас є серце до людей в іншому світі, незалежно від того, як ви ставитеся до України, вам потрібно відкрити ці порти", - сказав Бізлі, відповідаючи на запитання, що б голова Всесвітньої продовольчої програми сказав особисто Путіну.

За словами Бізлі, порти мають бути введені в експлуатацію протягом наступних 60 днів, інакше економіка України, орієнтована на сільське господарство, повністю розвалиться.

Євросоюз також закликав держави-члени знайти швидкі способи перевезення важливих сільськогосподарських товарів з території України суходолом, щоб стабілізувати глобальні запаси продовольства.

За даними Міністерства сільського господарства США, Україна входить до 5 найбільших світових експортерів різних ключових сільськогосподарських продуктів, включаючи кукурудзу, пшеницю та ячмінь. Країна також є провідним експортером олії.

Нагадаємо, Рада ООН з прав людини підтримала розслідування військових злочинів РФ в Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк