25.05.2022, 07:42

В Угорщині запровадили надзвичайний стан через війну в Україні

Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив про надзвичайний стан в країні одразу після приходу до влади свого нового уряду.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан через війну в Україні оголосив про надзвичайний стан, починаючи з опівночі 25 травня. Про це він заявив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

За словами Орбана, надзвичайний стан надасть уряду "простір для маневру та можливість негайного реагування" на наслідки війни в сусідній Україні.

"Ми не втрачаємо жодної хвилини, бо поруч йде війна. Війна, кінця якої ніхто не бачить.

Ця війна становить постійну загрозу Угорщині, ставить під загрозу нашу фізичну безпеку, а також ставить під загрозу енергопостачання та фінансову безпеку економіки та сімей. Ми бачимо, що війна та санкції Брюсселя призвели до величезного економічного потрясіння та різкого зростання цін", – заявив Орбан.

Прем'єр-міністр Віктор Орбан вкотре наголосив, що Угорщина має залишатися осторонь цієї війни та захищати фінансову безпеку угорських сімей.

"Уряд реалізує своє право згідно з Основним законом оголосити надзвичайний стан у зв'язку з війною сьогодні з півночі. Як і надзвичайний стан, введений при епідемії, це дозволить уряду негайно відреагувати та захистити Угорщину та угорські сім'ї всіма можливими засобами. Про наші перші рішення я інформуватиму вас завтра", - сказав Орбан.

Введений в Угорщині надзвичайний стан дає уряду Орбана можливість швидко затверджувати рішення урядовим указом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк