25.05.2022, 10:35

Росія провела "зачистку" затонулого крейсера "Москва" - ГУР МО

Россия провела "зачистку" затонувшего крейсера "Москва" - ГУР МО

Російські військові забрали з затонулого крейсера "Москва" тіла загиблих моряків, апаратуру та секретну документацію. Публічно про проведення рятувальної операції на затопленому крейсері не повідомлялося.

Російські військові таємно провели "зачистку" затонулого крейсера "Москва". Про це "]]>Крим.Реалії]]>" повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє Час Пік.

Скібіцький підтвердив інформацію Міноборони РФ про те, що крейсер "Москва" затонув під час буксирування до Севастополя.

За словами представника ГУР, російські військові провели рятувальну операцію на затонулому крейсері, яка тривала щонайменше два тижні.

"Було залучено від 5 до 7 кораблів. Здебільшого, це були рятувальні кораблі, катери, буксири, які діставали тіла, знімали всю апаратуру, яка там засекречена та проводили зачистку цього крейсера – діставали те, що там залишилося і що не повинно потрапити до рук третьої країни", – повідомив Скібіцький.

Він додав, що операція із зачистки крейсера була таємною, про її проведення російські військові та влада публічно не повідомляла.

Нагадаємо, у ніч із 13 на 14 квітня українські військові вразили ракетами з комплексу "Нептун" флагман Чорноморського флоту РФ крейсер "Москва". Крейсер затонув під час буксирування у порт.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк