02.06.2022, 18:42

"Почне нудити вже на другому абзаці": журналіст оприлюднив сценарій фільму про бойовика з ДНР, який серйозно почали знімати в РФ

кино

Тиждень тому у Санкт-Петербурзі почали знімати фільм під робочою назвою "Місія "Моторолла", який уже нарвався на критику через свою абсурдність.

Російський журналіст Андрій Шипілов на своїй сторінці у Facebook оприлюднив короткий переказ сценарію, передає Час Пік.

"Іноді, щоб зрозуміти, чим живе паралельна реальність, корисно ознайомитися з тамтешньою літературою та мистецтвом... Нижче - короткий переказ сценарію. Можливо вас почне нудити вже на другому абзаці, але, будь ласка, прочитайте до кінця. Це дуже чітко дозволить вам зрозуміти, що там у них в головах діється", - пише Шипілов.

Нижче наводимо переказ сценарію зі слів журналіста.

"Після кількох років напруженої спецоперації сили російської держави виснажені. Але й країни НАТО з Україною перебувають не в кращому становищі.

Вони б уже давно впали під натиском Росії, але після кількох державних переворотів, в Україні запанувала жорстка диктатура, на чолі якої стоїть людина із залізною волею та цілеспрямованістю, яка сталевою рукою утримує Україну під контролем і змушує її чинити опір російському натиску. Ніхто вже не пам'ятає його справжнього імені, всі знають його на прізвисько "Вовк". Воля - це єдине, що перешкоджає російській перемозі.

Ціною неймовірних зусиль російським ученим вдається створити машину часу, але енергії та ресурсів країни вистачає лише на те, щоб закинути у минуле одного-єдиного диверсанта. Його мета знайти в минулому і знищити батька Вовка, до того, як той зустріне його матір, щоб Вовк ніколи не народився.

Диверсант проходить ретельну підготовку і стає практично суперменом, адже йому доведеться поодинці, у ворожому оточенні, виконати найскладніше завдання. Він отримує агентурний позивний "Моторолла" на честь героя Новоросії.

Опинившись у минулому, в 1942 Моторолла раптом розуміє, що не може вбити батька Вовка. Тому що їм виявляється легендарний партизанський командир Батько Опанас, який очолює антигітлерівське підпілля та від дій якого залежить успіх майбутнього радянського наступу. Якщо ліквідувати Батька Опанаса, то Київ ніколи не буде звільнений від німців та історія піде іншим шляхом.

За рахунок своїх видатних якостей Моторолла робить у підпіллі швидку кар'єру і стає правою рукою Батька Опанаса.

Тим часом партизанський загін перебуває у важкому становищі. Не бажаючи ризикувати життям своїх солдатів, гітлерівське командування спрямовує на ліквідацію партизанського загону великі сили українських бандерівців, які, ведені ненавистю до всього російського, не бояться смерті і готові пожертвувати всім, щоб знищити радянських партизанів. Вони оточують партизанський загін у місті Бучі і піддають його безперервному бомбардуванню.

І ось коли у партизанів, здавалося б, не залишилося сил для опору Мотороллі спадає на думку ідея. Він вирішує пожертвувати зарядом енергії, який призначений для його повернення назад і використовувати його, щоб відправити бандерівців у далеке минуле, коли ці місця були ще не ожилі.

Але, будучи сильно виснаженим боями, він плутає рукоятки та відправляє бандерівців у майбутнє. Опинившись у 2022 році, бандерівці учиняють у Бучі розправу над мирним населенням.

Але Моторолла ще не знає про це. Батько Опанас застав його в момент маніпуляції з машиною часу, і Мотороллі доводиться відкритися і розповісти про все командиру партизанів. Той вражений і дає Мотороллі клятву, що він ніколи не буде мати дітей, ні своїх, ні усиновлених.

Місія Мотороли виконана. Понадіявшись на бандерівців, німці навіть не побудували до ладу оборону, а тому партизанський загін практично без опору захоплює Київ і висувається назустріч радянській армії. Україна звільнена за кілька тижнів, радянські війська захоплюють Берлін не 1945-го, а 1943 року, і без допомоги союзників.

Батько Опанас та Моторолла сидять на даху рейхстагу. І раптом Батько Опанас каже Мотороллі, що він надто поспішив зі своєю обіцянкою. Що здорового молодого чоловіка все одно тягне до баб, і значить "все може статися". Помітивши жах на обличчі Моторолли, він усміхається і каже, що вихід є. Після чого вихоплює пістолет і стріляє собі у скроню.

Моторолла, намагаючись утримати його, зривається з ним з даху рейхстагу вниз.

Він приходить до тями і розуміє, що лежить на полі пшениці, він оглядається, бачить сучасну техніку, комбайни, автомобілі, і розуміє, що повернувся до свого часу. Навколо жодних слідів війни. Він іде дорогою і бачить дорожній покажчик. На ньому написано російською мовою:

"Київ. 5 кілометрів. Моторолла. 7 км".

Повз їде хлопчик на велосипеді. Моторолла зупиняє його.

- Вибач, скажи, яка зараз година, будь ласка, - каже він, підбираючи українські слова.

Хлопчик здивовано дивиться на нього. Зрештою здогадується:

- А ви, мабуть, таджик! Вибачте, я не розумію по-таджицьки, - відповідає він і їде.

На обличчі Моторолли з'являється щаслива посмішка, по щокам течуть сльози."

Читайте також: Посли ЄС затвердили 6-й пакет санкцій проти Росії, але з одним нюансом, - журналіст

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк