07.07.2022, 15:30

Джонсон оголосив про відставку, але запевнив, що Британія продовжить підтримувати Україну

джонсон

Сьогодні, 7 липня, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив, що йде з посади лідера Консервативної партії і подає у відставку з посади глави уряду.

Відповідну заяву Джонсон зробив у своєму зверненні, передає Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Чинний прем'єр-міністр керуватиме урядом до призначення наступника.

"Процес вибору нового лідера має розпочатися зараз. Графік буде оголошено наступного тижня. І сьогодні я призначив Кабінет, який працюватиме, як і я, доки на місце не прийде новий лідер", - сказав Джонсон і додав, що "у політиці немає незамінних".

Він зазначив, що останні кілька днів намагався переконати колег, що було б ексцентрично змінювати лідера, коли "ми домагаємося таких значних результатів, коли у нас такий великий мандат і коли ми відстаємо всього на пару пунктів у опитуваннях".

"Мені боляче, що я сам не зміг довести до кінця стільки проєктів. Але, як ми бачили у Вестмінстері, стадний інстинкт дуже сильний. Коли стадо рухається, воно рухається", - вважає Джонсон.

У своїй промові він також наголосив, що Великобританія продовжить підтримувати Україну.

"Хочу сказати народу України: ми у Сполученому Королівстві продовжимо підтримувати вас у боротьбі за свободу стільки, скільки потрібно", - запевнив прем'єр-міністр.

Читайте також: Глава МЗС Британії перервала поїздку на зустріч G20 і повертається до Лондона

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк