26.07.2022, 20:45

У Росії заявили про вихід із проекту МКС

Марина Началова | Всі новини автора

Росія вийде з проекту Міжнародної космічної станції (МКС) після 2024 року, відповідне рішення ухвалено.

Про це заявив на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним гендиректор "Роскосмосу" Юрій Борисов, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

"Володимире Володимировичу, ви знаєте, що ми ведемо роботу в рамках міжнародного співробітництва на Міжнародній космічній станції. Безумовно, ми виконаємо всі свої зобов'язання перед нашими партнерами, але рішення та відхід з цієї станції після 2024 року прийнято", - сказав він.

За словами Борисова, РФ на той час почне формувати власну орбітальну станцію.

"Продовжуватимемо відповідно до намічених затверджених планів пілотовану програму. Основні пріоритети будуть зроблені на створення російської орбітальної станції", - заявив глава "Роскосмосу".

У той же час директор NASA за програмою МКС Робін Гейтенс заявила, що Агентство не отримувало офіційного повідомлення від російської сторони про наміри вийти з проекту.

"Я думаю росіяни, як і ми, думають над тим, що чекає на них у майбутньому, ми плануємо перехід на комерційні станції в 2030 році на низькій навколоземній орбіті, у них є схожий план, ми теж думаємо про цей перехід, ми не отримували ніяких офіційних повідомлень від партнерів, що стосується сьогоднішніх новин, ми обговорюватимемо їх майбутні плани", - сказала Гейтенс на конференції, присвяченій розвитку МКС.

Як повідомлялося, Євросоюз продовжив санкції проти Росії, а Британія розширила санкційний список.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: