09.08.2022, 08:27

У Південній Кореї найпотужніша за 80 років злива забрала життя 7 людей: шестеро вважаються зниклими безвісти

Южная Корея, стихийное бедствие

Семеро людей загинуло і ще шестеро вважаються зниклими безвісти внаслідок потужнішої за останні 80 років зливи, що обрушилася на Сеул та прилеглі до південнокорейської столиці райони ввечері 8 серпня.

Через сильну зливу затоплено автомобілі, будинки, станції метро. Виведено з ладу залізницю. Доступ до 80 ділянок доріг, трьох підземних доріг та 26 прибережних парковок було обмежено з міркувань безпеки, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Це найсильніша злива у Південній Кореї за останні 80 років. Увечері 8 серпня на Сеул за годину випадало понад 100 міліметрів опадів. У столичному районі Тонджакку за годину випало 141,5 мм опадів. Це максимальний із 1942 року показник.

За даними уряду, внаслідок злив у Сеулі загинуло п'ятеро людей і ще четверо зникли безвісти, в провінції Кенгідо двоє загинуло та двоє зникли безвісти.

У провінції Кенгідо пожежникам вдалося врятувати 88 людей із затоплених районів, понад півтори сотні людей залишилися без даху над головою й були змушені ночувати в школах та інших громадських установах.

Зливи в Сеулі та інших районах Південної Кореї продовжуються.

Южная Корея, стихийное бедствие Южная Корея, стихийное бедствие Южная Корея, стихийное бедствие Южная Корея, стихийное бедствие ​​​​​​​Южная Корея, стихийное бедствие

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк