11.09.2022, 12:56

Москва салютувала звільненню Ізюма, Куп'янська та інших міст українськими військовими - соцмережі

Иллюстративное фото / Открытый источник

У Москві 10 вересня відсвяткували 875-річчя міста. З нагоди урочистостей відбувся святковий феєрверк. У російській столиці гриміли салюти на тлі великої поразки військ РФ та великих втрат у Харківській області в Україні.

Ряд блогерів, Telegram-каналів й навіть прокремлівські пропагандисти закликали владу скасувати святковий феєрверк. З таким самим закликом виступив лідер партії "Справедлива Росія – за правду" Сергій Миронов, повідомляє Час Пік.

новости соцсетей

Незважаючи на заклики, Путін разом із мером російської столиці Собяніним відкрили 140-метрове колесо огляду на ВДНГ та новий центр самбо. А святкові салюти гриміли на 23 майданчиках Москви.

новости соцсетей

У соцмережах з'явилися жарти про те, що фейєрверк у Москві не що інше, як святковий салют з нагоди звільнення українських міст Ізюм, Куп'янськ, Балаклії та інших населених пунктів від російських окупантів.

новости соцсетей

Як зазначив український журналіст Денис Казанський, "від шаленого салюту в Москві згоріли навіть кремлівські пропагандисти".

"Вже всі розуміють, що коїться якась дичина... Але обурюватися треба було раніше. Те, що Путін неадекватний, стало ясно 24 лютого. Але тоді вони сподівалися на швидку перемогу і раділи загибелі жінок та дітей.

Тепер же, коли божевільний дід масово винищує своїх солдатів та відзначає це феєрверком, вони стали щось підозрювати", - пише Казанський.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк