14.09.2022, 07:41

У Нью-Йорку відкрилася 77-а сесія Генасамблеї ООН

В Нью-Йорке открылась 77-я сессия Генассамблеи ООН

У Нью-Йорку розпочалася 77-а сесія Генеральної Асамблеї ООН при головуванні Угорщини. Центральною темою обговорення стала війна в Україні.

У Нью-Йорку 13 вересня стартувала 77 сесія Генасамблеї ООН. На відкритті говорили про ядерну загрозу та кризу через війну в Україні, повідомляє Час Пік.

Засідання відкрили генеральний секретар всесвітньої організації Антоніу Гутерріш і голова сесії угорський дипломат Чаба Кереші.

Угорський дипломат Чаба Кереші зазначив, що за останні 40 років ризик використання ядерної зброї ніколи не був таким великим, ніж він є зараз. За його словами, "ця загрозлива реальність закликає всіх нас об'єднатися довкола питання роззброєння".

"Конфлікт створює гуманітарну кризу, не бачену з часів другої світової війни та випробовує силу наших інституцій. Конфлікт в Україні був поворотним пунктом для всіх нас", - заявив угорський дипломат.

Порядок денний нової сесії Генасамблеї ООН включає всі основні міжнародні питання, зокрема, зміну клімату, боротьбу з коронавірусом, питання сталого розвитку, заборгованості країн, що розвиваються, сучасні конфлікти та кризи.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що 77-а сесія має стати моментом трансформації для людей та планети.

"Ми зустрічаємося зі світовими викликами в нашій роботі із просування миру, прав людей та сталого розвитку - від конфліктів та змін клімату до зруйнованої світової фінансової системи, яка обрушується на розвинуті країни, до бідності, нерівності та голоду", - сказав Гутерріш.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: