16.09.2022, 13:34

Підтримка Китаєм Росії свідчить про авторитарну загрозу миру, - МЗС Тайваню

Віктор Білий | Всі новини автора

Міністерство закордонних справ Тайваню заявило, що підтримка Китаєм Росії під час вторгнення в Україну свідчить про загрозу, яку авторитарні держави становлять миру в усьому світі.

Цю заяву було зроблено відразу після зустрічі російського лідера Володимира Путіна з головою Китаю Сі Цзіньпіном в Узбекистані - їх першої зустрічі з початку війни в Україні, передає Час Пік з посиланням на іноЗМІ.

"У лютому Китай і Росія оголосили про "безмежну дружбу". А в четвер президент Путін підтримав претензії Пекіна на Тайвань як на частину своєї території. Він каже, що Росія "твердо дотримується" пекінського принципу одного Китаю, який припускає, що Тайвань і Китай є частиною одного цілого, – йдеться у повідомленні.

Міністерство закордонних справ Тайваню засуджує ці зауваження. Він звинувачує Росію в тому, що вона потурає Китаю, щоб переконатися, що Пекін продовжує підтримувати російську економіку під жорсткими санкціями.

У МЗС заявляють, що Тайвань готовий працювати з іншими демократіями для захисту міжнародного порядку, заснованого на правилах.

Читайте також: "Вище-нижче" все ще мають значення: Психолог розповіла, як Путіна принизили на саміті в Узбекистані

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: