18.09.2022, 14:46

Єврокомісія запропонувала призупинити виділення Угорщини 7,5 млрд євро

Еврокомиссия предложила приостановить выделение Венгрии 7,5 млрд евро

Європейська комісія 18 вересня виступила з пропозицією призупинити виділення Угорщини 7,5 млрд із фондів ЄС.

У Євросоюзі стурбовані ситуацією із забезпеченням демократичних прав у цій країні та можливістю нецільового використання грошей. Про це йдеться на ]]>сайті ]]>ЄК, повідомляє Час Пік.

Пропозиція була направлена ​​до Ради ЄС. Там наголошують, що такі заходи сприятимуть збереженню бюджетних коштів за умов, коли Угорщина не відповідає принципам верховенства права.

"Незважаючи на те, що Угорщина оголосила про заходи щодо боротьби з бюджетним дефіцитом, ЄК пропонує призупинити виділення коштів... Ці кошти покликані допомогти низці країн ЄС підтягнути їхні економіки та інфраструктуру до стандартів Союзу.

Сьогоднішнє рішення є чіткою демонстрацією рішучості Комісії захистити бюджет ЄС і використовувати всі інструменти, які є в нашому розпорядженні, для досягнення цієї важливої ​​мети", - заявив відповідальний за бюджет член Єврокомісії Йоханнес Хан.

Тепер пропозицію ЄК має схвалити "кваліфікована більшість" у Раді ЄС (щонайменше 55% голосів).

Країни мають один місяць, щоб вирішити, чи заморожувати кошти Угорщини, але у виняткових випадках вони можуть продовжити цей період до двох місяців. ЄК рекомендує країнам-членам почекати час до 19 листопада, щоб Угорщина мала більше часу для вирішення проблем.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк