20.09.2022, 22:07

Виступ Путіна затримується на кілька годин: у мережі гадають, що сталося

Марина Началова | Всі новини автора

Увечері 20 вересня на російському ТБ було анонсовано звернення президента РФ Володимира Путіна.

Виступ був запланований на 20:00, проте сильно затримується, повідомляє Час Пік.

Звернення Путіна має відбутися на тлі заяв окупаційних адміністрацій Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей щодо проведення "референдумів" про входження до РФ. Також, як повідомляється, має виступити міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Громадськість припускає, що виступ стосуватиметься псевдореферендумів, також висловлюються думки, що в РФ можуть оголосити мобілізацію. Деякі російські Телеграм-канали написали, що нібито вже сьогодні опівночі чоловіків призовного віку перестануть випускати з РФ.

В очікуванні промови Путіна росіяни напружилися. У Google різко зросла частота запитів "як виїхати з Росії" та "відстрочка від армії".

Українці ж, навпаки, вже не бояться нічого, про що міг би оголосити президент країни-агресора, та розважають себе мемами.

У мережі також висловлюють здогадки про те, куди запропастився Путін. Багато користувачів вже готові до того, що російське ТБ раптово запустить трансляцію "Лебединого озера" замість промови глави Кремля. Цікаво, що один із телеканалів справді показав кадри легендарного балету, поки глядачі чекали на виступ президента (навряд чи це було зроблено навмисно, хоча хто знає...)

Тим часом пропагандистське видання RT взагалі видалило анонс виступу Путіна.

Доповнено: низка пропагандистів повідомили, що звернення Путіна перенесли на завтра.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк