22.09.2022, 14:57

У Міноборони РФ вперше прокоментували обмін військовополоненими

Россия, обмен пленными

Міноборони РФ повідомило, що до Росії повернулося 55 військовослужбовців, які перебували у полоні в Україні.

Росіяни заявляють, що їхнім військовослужбовцям у полоні "загрожувала смертельна небезпека". Про це повідомляють російські пропагандистські ресурси, передає Час Пік.

"Внаслідок складного переговорного процесу з обміну сьогодні вночі з підконтрольної території України повернуто 55 військовослужбовців Збройних сил РФ, "ДНР" та "ЛНР", яким у полоні загрожувала смертельна небезпека", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що звільненим надається необхідна психологічна та медична допомога, нібито вони знаходяться в медичних закладах й їм надано можливість зв'язатися з рідними.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков відмовився відповідати російським журналістам на питання про обмін українських військовополонених на політика Віктора Медведчука. Він заявив, що він не має повноважень коментувати цю тему.

Нагадаємо, Росія обміняла 200 українських захисників та захисниць на Віктора Медведчука. Загалом Україні вдалося повернути додому 215 воїнів.

У росіян та мешканців ОРДЛО шок від останніх новин. По-перше, вони відзначили те, що Україна назвала поіменно всіх своїх воїнів, які повернулися з полону, а в Росії навіть цієї інформації немає. По-друге, багато хто шокований кількістю людей у ​​списках з обох сторін. Також багато хто дивується, як же можна було відпускати таких "злих укров".

"У республіці, звичайно, шок. Повний шок. З цим обміном просто удар у спину. Місяці нам розповідали про звірства карателів та неонацистів, та що там АЗОВ це взагалі щось неймовірне, у них навіть СС навчалися б. Смертні вироки іноземним найманцям. Трибунал у Маріуполі, клітини зварили, готувалися так, щоб показати всьому світу.

За одну ніч просто стерли все, перевернули сторінку. Не було нічого. Обмін полоненими, нічого такого, наші герої повернулися додому. Україна в кожній новині поіменно всіх, кожного свого з квітами та обіймами.

В нас тиша. Когось віддали нам, зробили ласку, 50 осіб, когось, хто такі, російські офіцери..

Цілковита гробова тиша в мізках. Ходять люди соромно один одному у вічі...", - написав у ]]>Facebook ]]>луганський блогер Savelyi Vasserman.

Нагадаємо, після оголошення часткової мобілізації в РФ, росіяни масово тікають із країни.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк