02.10.2022, 07:23

Путін відмовляється від оборони Луганщини та готує перестановки в генералітеті, - ISW

Віктор Білий | Всі новини автора

Ймовірно, президент України Володимир Путін більше зацікавлений у тому, щоб утримати окупаційний режим на території Запорізької та Херсонської областей, а не зміцнити позиції росіян на Луганщині.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у зведенні за 1 жовтня, передає Час Пік.

"Поразка під Лиманом вказує на те, що Путін зменшує пріоритетність захисту Луганської області на користь утримання окупованих територій на півдні України", - йдеться у повідомленні.

Українські та російські джерела постійно вказують на те, що російські війська продовжували зміцнювати російські позиції в Херсонській та Запорізькій областях, попри недавній крах Харківсько-Ізюмського фронту та оточення сил РФ у Лимані.

"Це передбачає, що Путін набагато більше дбає про утримання стратегічних територій Херсонської та Запорізької областей, ніж Луганської області", - пише ISW.

Аналітики вважають, що Кремль може готувати інформаційний ґрунт для перестановки до Міноборони РФ на тлі критики генералів з боку голови Чечні Рамзана Кадирова та творця ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

На думку експертів, російські збройні сили не в змозі діяти на полі бою із застосуванням ядерної зброї, навіть попри те, що мають необхідне обладнання.

Читайте також: Українські воїни підняли державний прапор на в'їзді до Лимана

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк