03.10.2022, 08:07

Кадиров і Пригожин публічно підірвали авторитет Путіна, - ISW

Віктор Білий | Всі новини автора

Після того, як ЗСУ звільнили Лиман у Донецькій області, оточення Путіна звинуватило російське військове командування в нездатності оперативно відреагувати на загострення ситуації.

Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

Їхні нападки на командування стали непрямими нападками на президента Росії Володимира Путіна, який відповідальний за рішення не лише не посилювати Лиман, а й намагатися його утримати в цих умовах.

"Їхні заяви 1 жовтня глибоко вплинули на російський інформаційний простір. Разом вони зламали наратив Кремля, який намагався пом'якшити удар поразки навколо Лимана", - вважають аналітики.

Зазначимо, що чеченський лідер Рамзан Кадиров і бізнесмен, власник ПВК Вагнера (ПВК Ліга) Євген Пригожин різко висловилися на адресу військового командування РФ після звільнення українськими військовими Лимана на Донеччині.

Кадиров звинуватив російське військове командування у нездатності оперативно відреагувати на загострення ситуації. Він також заявив, що Росії необхідно захопити територію чотирьох областей України всіма доступними засобами, включаючи ядерну зброю малої потужності. Пригожин повторив критику Кадировим російського військового керівництва.

Такі заяви Кадирова та Пригожина, пишуть аналітики, публічно підривають авторитет Путіна, хоча це може бути зроблено ненавмисно.

Аналітики також припускають, що Путін, ймовірно, усвідомлює небезпечний шлях, яким почали йти Кадиров і Пригожин.

"Цьому дали відсіч підконтрольні Кремлю голоси та міліблогери. Федеральні телеканали схарактеризували заяви Кадирова проти Лапіна як "досить різкі", а міліблогери стверджували, що російське МО несе велику відповідальність за поразку, кажучи, що Лапін не командував Лиманським гарнізоном", - пише ISW.

Читайте також: Кадиров закликав РФ використовувати малопотужну ядерну зброю проти України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: