07.10.2022, 12:28

Японія розширила списки санкцій проти РФ

Япония расширила санкционные списки против РФ

Японія, у відповідь на так звані референдуми на окупованих територіях України, розширила списки санкцій проти РФ. До списків потрапили понад 80 фізичних осіб та 9 російських організацій.

Влада Японії прийняла рішення в черговий раз збільшити санкційні списки проти РФ й додала до них ще 81 особу та 9 організацій. Про це йдеться в оприлюдненому прес-релізі Мінфіну Японії, повідомляє Час Пік.

Зокрема, під обмеження потрапили родичі голови Чечні Рамзана Кадирова – дочки Айшат, Хадіжат та Табарік, а також дружина Кадирова Медні, учасниця чеченських конкурсів краси Фатіма Хазуєва та співачка Амінат Ахмадова, яких Мінфін Японії вважає членами найближчого оточення Кадирова.

Санкції вводяться також проти дружини та дочок голови Міноборони РФ Сергія Шойгу, дружини та синів прем'єр-міністра Михайла Мішустіна та сім'ї голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва – Світлани та Іллі Медведєвих.

Крім того, Японія запроваджує санкції проти голови RT Маргарити Сімоньян, голови ради директорів Національної медіа групи Аліни Кабаєвої, лідера байк-клубу "Нічні вовки" Олександра Залдостанова ("Хірург"), бізнесменів Дмитра Пумп'янського та Віктора Рашнікова.

Під обмеження потрапили концерни "Калашников" та "Сузір'я", холдинг "Роселектроніка" та АТ "ОДК-Климов", суднобудівні заводи "Янтар" та "Море", Об'єднана двигунобудівна корпорація (входить до держкорпорації "Ростех").

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк