13.10.2022, 12:48

У Білорусі введуть жорсткі обмеження на виїзд громадян з країни

В Беларуси введут жесткие ограничения на выезд граждан из страны

Парламент республіки Білорусь 12 жовтня ухвалив у першому читанні законопроеєкт "Про зміну законів", де визначається порядок видачі біометричних паспортів та вводяться обмеження на виїзд із країни для певних груп громадян.

У Білорусі хочуть запровадити жорсткі обмеження на виїзд із країни. Про це ]]>йдеться ]]>у повідомленні прес-служби Палати представників, передає Час Пік.

Згідно з документом, Комітету державної безпеки Білорусі надається право обмежувати виїзд із країни громадянам на строк до 6 місяців, якщо він "суперечить інтересам національної безпеки".

Держслужбовці, військові, співробітники та цивільні особи військових формувань також зможуть виїжджати за кордон після обов'язкових погоджень із керівництвом.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Геннадія Казакевича, ці заходи введено через підвищений інтерес іноземних спецслужб до білоруських військових.

Також обмеження стосуватимуться осіб, які перебувають під адміністративним процесом через правопорушення. Норми законопроєкту дозволять обмежити виїзд за кордон особам, які можуть ухилятись від сплати призначеного штрафу.

Крім того, всі призовники, а також громадяни призовного віку зможуть виїжджати за межі країни лише за згодою військкомату.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: