14.10.2022, 14:01

Лукашенко заявив, що в Білорусі введено режим "підвищеної терористичної небезпеки", а в КДБ заперечують запровадження "КТО"

Марина Началова | Всі новини автора

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив "вжиття контртерористичних заходів у зв'язку з загостренням по периметру кордонів".

Про це він заявив журналістам в Астані, де брав участь у саміті СНД, повідомляє провладне видання "Белта", передає Час Пік.

"Запроваджено у зв'язку із загостренням ситуації по периметру наших кордонів. Згідно з документами, які у нас на цей випадок передбачені у союзі Білорусі та Росії. Це давно прописано: у зв'язку із загостренням введемо режим такої підвищеної терористичної небезпеки. Тому ми розпочали процедури з розгортання союзного угруповання військ, основу якого складає, як я вже сказав, армія Білорусі, яка вже доповнюється частинами Російської Федерації. Все за планом", - сказав Лукашенко.

Водночас у КДБ заявили, що "на території Республіки Білорусь контртерористична операція не проводилася і наразі не проводиться. Інформація, що розповсюджується в інтернеті, має недостовірний характер".

У силовому відомстві послалися на закон "Про боротьбу з тероризмом", згідно з яким запроваджує такий режим лише КДБ країни.

Раніше міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що в країні введено режим контртерористичної операції.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк