15.10.2022, 09:05

Російська прокуратура взялася за "військорів": Гіркін, Пєгов та інші можуть потрапити під статтю про "дискредитацію ЗС РФ"

Марина Началова | Всі новини автора

Відразу дев'ять російських "військоров" та військор-проектів ризикують потрапити під кримінальну статтю про "дискредитацію російської армії".

Про це повідомляють "Mash", "Readovka" та інші попагандистські ресурси, передає Час Пік.

Як повідомляється, йдеться про таких осіб: Ігор Гіркін-Стрєлков, Семен Пєгов (WarGonzo), Юрій Подоляка, Владлен Татарський, Сергій Мардан, Ігор Димитрієв, Христина Потупчик, а також автори Телеграм-каналів "GreyZone", "Рибар".

"Контент у їхніх Телеграм-каналах вже аналізують на наявність фейків, дискредитації та іншого забороненого та караного", - повідомляють російські джерела.

Нібито заяву до Роскомнагляду з вимогою перевірити діяльність пропагандистів підписано особисто начальником російського генштабу. З боку генпрокуратури справу веде начальник управління з нагляду за виконанням закону про федеральну безпеку, тероризм, екстремізм і міжнацвідносини. Приводом розслідування стала критика міноборони РФ та його рішень під час так званої "спецоперації".

Повідомляється, що якщо в ході розслідування буде встановлена ​​провина "військорів", то вони або відбудуться штрафом, або отримають до трьох років колонії.

Зазначимо, що один із перелічених вище діячів, а саме Гіркін, вже кілька днів не з'являється в соцмережах та ефірах. Російські пропагандисти кажуть, що він пішов воювати в Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: