23.10.2022, 09:23

Країни НАТО розпочали військові навчання біля кордонів України та Білорусі

Иллюстративное фото / Открытый источник

Країни НАТО проводять військові навчання на східному фланзі Північноатлантичного Альянсу - поблизу кордонів з Білоруссю. Йдеться про проведення маневрів Iron Wolf у Литві та Puma у Польщі.

Країни НАТО розпочали військові навчання поблизу кордонів із Білоруссю та Україною. Про це повідомляється у Twitter, передає Час Пік.

У маневрах Iron Wolf 2022-II крім литовських Збройних сил беруть участь дев'ять країн НАТО, у тому числі Німеччина, Норвегія, Великобританія та США. До навчань залучено близько 3,5 тисяч бійців та 700 одиниць техніки.

Район маневрів визначений, як Пабрад - всього за 10 км від кордону з Білоруссю на північний схід від Вільнюса. Відпрацьовуються дії механізованих з'єднань у лісах та міській забудові.

Паралельно з цими навчаннями у Польщі в районі Жешува проходять вчення Puma. Район Жешув став важливим логістичним хабом передачі озброєння Україні країнами НАТО.

У цих підготовках беруть участь Польща та армії Словаччини, Чехії та Угорщини, а також деякі підрозділи із Великобританії та США. Міноборони Польщі повідомило про пересування значної кількості військової техніки в ніч із 22 на 23 жовтня на полігон до Нової Демби.

Окремим елементом навчань є сам марш, який проходитиме через Жешув для відпрацювання руху в умовах щільної міської забудови.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк