24.10.2022, 08:53

Нідерланди нададуть Україні додаткові 500 млн євро військової допомоги

Нидерланды готовят шестой пакет военной помощи Украине

Нідерланди готують шостий пакет допомоги Україні. Через Європейський фонд миру буде надано додаткові 500 мільйонів євро на військове обладнання для підтримки України.

Уряд Нідерландів ухвалив рішення надати Україні додатково 500 млн євро. Ці кошти буде витрачено на військове обладнання. Про це ]]>повідомила ]]>прес-служба Міністерства оборони Нідерландів, передає Час Пік.

Глава відомства Кайса Оллонґрен зазначила, що гроші надійдуть із Європейського фонду миру.

Крім того, Нідерланди зроблять свій внесок у навчальну місію ЄС з навчання українських солдатів. Місія займеться навчанням воїнів ЗСУ в Польщі та Німеччині. Зокрема їх навчатимуть у сфері розмінування.

За словами Оллонґрен, бійці ЗСУ демонструють значний прогрес у володінні зброєю та придбанні військових знань та навичок.

"Постачання зброї та боєприпасів виправдовує себе, так само як навчання українських військових, щоб вони могли оптимально використовувати та підтримувати свою зброю. Ми бачимо, що Україна виграє від усього цього з прогресу у військовій сфері", – наголосила Оллонґрен.

Також міністр оборони Нідерландів оголосила про передачу Україні зенітних ракет на суму 15 мільйонів євро. Вони будуть призначені для захисту українського неба.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк