01.11.2022, 18:54

Китаєць виграв у лотерею 30 млн доларів і нічого не сказав дружині та дитині

Марина Началова | Всі новини автора

Житель південного Китаю виграв у лотерею трохи менше 220 мільйонів юанів (близько 30 мільйонів доларів США) і нічого не сказав про це сім'ї.

Чоловік боїться, що гроші можуть зробити його рідних зарозумілими і лінивими, повідомляє видання Asia One, передає Час Пік.

Щасливчик, який представився як "містер Лі", купив 40 лотерейних квитків за 80 юанів, і кожен квиток заповнив комбінацією з одних і тих самих семи чисел. Усі сім номерів виявилися виграшними, що відповідає виплаті 5,48 мільйона юанів за квиток. Загальна сума виграшу склала трохи менше 220 мільйонів юанів.

Лі сказав, що він «відданий фанат» лотереї та регулярно купує квитки вже понад десять років. Він повідомив, що вибирав одні й ті самі сім номерів протягом останніх кількох років, бо вони «виглядали приємними». На цей раз лояльність до цих чисел окупилася.

24 жовтня чоловік вирушив отримувати свій виграш. На церемонії вручення чека він був одягнений у мультяшний костюм – це популярний у Китаї спосіб зберегти анонімність переможців лотерей.

Лі зізнався, що нікому не сказав про свій виграш, включаючи свою родину.

"Я не сказав своїй дружині чи дитині. Я стурбований тим, що вони можуть відчувати свою перевагу над іншими людьми і не будуть у майбутньому старанно працювати чи навчатися", - сказав він.

Лі пожертвував п'ять мільйонів юанів на благодійність. Також йому потрібно сплатити податок у розмірі 43 мільйонів юанів. Таким чином йому дістанеться 171 мільйон юанів.

Нагадаємо, словник Collins обрав слово року - "пермакриза".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: