24.11.2022, 11:20

У Європарламенті хочуть визнати ПВК "Вагнер" та групу Кадирова терористичними організаціями: про що це говорить

Віктор Білий | Всі новини автора

Депутати Європарламенту ухвалили резолюцію про визнання Росії країною-спонсором тероризму. Крім того, до списку терористичних організацій планується внести "групу Вагнера" ​​і групу Кадирова.

Як налаштовані з цих двох питань євродепутати, з місця подій зі Страсбурга (Франція) розповіла ведуча телеканалу FREEДІМ Ксенія Смирнова, передає Час Пік.

"До списку терористичних організацій планується внести “групу Вагнера” та групу Кадирова. Це закриє, зокрема, учасникам цих груп допуск до рахунків у Європі, що не дасть змоги фінансувати ці організації”, - повідомила Смирнова.

Заклик отримав широку підтримку. При цьому євродепутати посилалися на "постійні порушення міжнародного права в Україні" з боку ПВК "Вагнер", а також на їхні дії в інших конфліктах.

Раніше омбудсмен Росії Тетяна Москалькова заявила, що відео зі стратою кувалдою ексбійця ПВК "Вагнера, який перейшов на бік України, перевіряють слідчі органи.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не знає, наскільки ця інформація відповідає дійсності.

Нагадаємо, що на засіданні 23 листопада депутати Європейського парламенту ухвалили резолюцію про визнання Росії країною-спонсором тероризму.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк