26.11.2022, 12:44

ФБР США оголосило у розшук голову ПВК "Вагнер" Пригожина

ФБР США объявило в розыск главу ЧВК "Вагнер" Пригожина

Федеральна служба розслідувань США офіційно оголосила у розшук голову ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. За інформацію щодо його місцезнаходження обіцяють нагороду.

Як ]]>повідомили ]]>26 листопада у прес-службі відомства, за "голову" власника приватної військової компанії "Вагнер" обіцяють винагороду у розмірі до 250 тисяч доларів. Ці гроші будуть передані особі, яка надала інформацію, яка надалі допоможе заарештувати Пригожина, повідомляє Час Пік.

Пригожину інкримінують втручання у президентські вибори в США у 2016 році.

У розшуковому листі йдеться, що Пригожин розшукується за його причетність до втручання у вибори в США як основного спонсора Агентства інтернет-досліджень, що базується у Санкт-Петербурзі (пригожинська "фабрика тролів"). Вважається, що Пригожин керував й схвалював операції Агентства з втручання у політику та вибори в США, що включали купівлю місця на американському комп'ютерному сервері, створення сотень фіктивних онлайн-персонажів та використання вкрадених особистих даних із США. Ці дії були здійснені для охоплення великої кількості американців з метою втручання у політичну систему Америки, включаючи президентські вибори 2016 року.

ФБР США объявило в розыск главу ЧВК "Вагнер" Пригожина

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк