28.11.2022, 08:08

Орбан пішов проти Путіна: Угорщина раптово підтримала Україну

Віктор Білий | Всі новини автора

Росія, мабуть, втрачає останнього союзника в Європі. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який яро відстоював інтереси Москви до ЄС та НАТО, раптово різко змінив риторику. Він виступив на підтримку України.

Несподівана заява Орбана оприлюднила місцеве видання 24.hu, повідомляє Час Пік.

"Головне, щоб Росія не була загрозою безпеці Європи, а для цього нам потрібна суверенна Україна", - сказав лідер Угорщини на конгресі Міжнародного об'єднання християнських демократів (CDI).

При цьому він вкотре розкритикував санкції проти Росії. Особливо Орбана хвилюють обмежувальні заходи щодо російських енергоресурсів, що, на його думку, призводить до зростання цін та б'є економіки країн Європи.

Серед викликів, які загрожують Європі, він назвав окрім російської агресії в Україні економічну кризу, нелегальну міграцію, а також "поширення західної марксистської ідеології".

З чим пов'язано таку зміну риторики прем'єра Угорщини, до кінця незрозуміло. Деякі експерти вважають, що безоглядна підтримка Орбаном агресора Росії не подобається угорському суспільству. Є також припущення, що прем'єр намагається помиритися з ЄС, який незадоволений його позицією. У Євросоюзі вже неодноразово загрожували Будапешту урізанням фінансування за відкрито проросійську позицію.

Читайте також: Несподівано: Путін готував вторгнення в ще одну країну, - ЗМІ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк