30.11.2022, 12:20

Бельгія передасть Україні дистанційно керовані підводні апарати R7

Дистанционно управляемый подводный аппарат R7 от ECA Robotics Belgium

Бельгія передасть Україні дистанційно керовані підводні апарати R7 виробництва компанії ECA Robotics Belgium та дві мобільні лабораторії.

Бельгійський уряд 25 листопада затвердив новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійшло 10 підводних безпілотників та 2 мобільні лабораторії. За ]]>інформацією ]]>видання Navy Recognition, яке висвітлює військово-морські сили різних країн, до України вирушать безпілотники виробництва нової бельгійської дочірньої компанії французької фірми ECA Group, повідомляє Час Пік.

"Ці безпілотники дозволяють виявляти всі підводні загрози: і міни, і шпигунське обладнання. Це нові високі технології, які нададуть їм велику допомогу. Бельгійська армія вже має ці машини. Вони всі будуть доставлені в Україну до кінця травня в кілька етапів", - заявила голова Міноборони Бельгії Людовін Дедондер.

Також Бельгія надасть українським військовим мобільні лабораторії, які можна "розгорнути поблизу хімічного, бактеріологічного, радіологічного або ядерного інциденту".

Міністерка додала, що ці лабораторії також можуть бути розгорнуті в районах стихійного лиха, де зруйновано лікарні та пологові будинки.

За інформацією видання Navy Recognition, R7 від ECA Group - це дистанційно керований апарат (ROV), "який поєднує компактність і простоту розгортання зі швидкістю й вантажопідйомністю професійних ROV спостережного класу". Він призначений для підводних місій на глибині до 300 м, включаючи огляд, спостереження та роботу на підводному об'єкті.

"R7 також виділяється з погляду ергономіки завдяки інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу "людина – машина" і простоті використання. Він також може бути оснащений маніпулятором із п'ятьма функціями, що робить його надзвичайно маневровим. Він може легко працювати із предметами вагою до 2 кг", - пише видання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк