01.12.2022, 12:31

В Іспанії після вибуху в посольстві України виявлено нові конверти з вибухівкою

авиабаза ​​Торрехон-де-Ардос

В Іспанії на авіабазі Торрехон-де-Ардос, звідки відправляють зброю для України, 1 грудня було виявлено вибухівку. Перші дві вибухівки було виявлено у посольстві України та у збройовій компанії в Сарагосі, яка виробляє ракетні установки, які раніше передали Києву.

Вибухівку виявили у посилці, відправленій поштою до Супутникового центру, розташованого на авіабазі Торрехон-де-Ардос. Системи безпеки авіабази зафіксували підозрілий конверт між 3:00 та 4:00 ранку. У Міноборони цю інформацію підтвердили, додавши, що жодної шкоди бомба не завдала, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Нагадаємо, у Мадриді напередодні пролунав вибух у посольстві України в Іспанії. Від листа з вибухівкою у посольстві України постраждав український комендант, який відкрив листа на ім'я посла. У пакеті була коробка, яка викликала у коменданта підозри, і він вирішив винести її на вулицю та відкрити.

Як повідомив посол України в Іспанії Сергій Погорельцев, комендант пошкодив руки та отримав струс мозку. Те, що сталося, іспанська влада кваліфікувала як теракт.

Поліція підтвердила, що через кілька годин збройова компанія у Сарагосі на північному сході Іспанії отримала подібний пакет.

Поліція стверджує, що всі три справи пов'язані й побоюється, що протягом дня в різних установах по всій території Іспанії з'являться нові посилки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк