01.12.2022, 14:04

Франція оголосила про початок роботи над створенням спецтрибуналу для розслідування злочинів РФ в Україні

война в Украине

Франція спільно з європейськими та українськими партнерами розпочала роботу над створенням спеціального трибуналу, який розслідує військові злочини, скоєні РФ в Україні після початку повномасштабного вторгнення.

Міністерство закордонних справ Франції заявило, що розпочато роботу зі створення спеціального трибуналу з розслідування військових злочинів РФ в Україні. Про це ]]>йдеться ]]>у заяві МЗС Франції від 30 листопада, повідомляє Час Пік.

Французьке МЗС зазначає, що у відповідь на пропозицію щодо створення спецтрибуналу для РФ, озвучену головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн, Франція вже розпочала роботу з європейськими та українськими партнерами.

"Боротьба з безкарністю злочинів, скоєних в Україні після російської агресії, є пріоритетом для Франції. Ми мобілізувалися на підтримку як української системи правосуддя, так і Міжнародного кримінального суду, які компетентні проводити неупереджені й незалежні розслідування, щоб винних у цих злочинах притягнули до відповідальності. Йтиметься, як зазначає голова Європейської комісії пані фон дер Ляйєн, про досягнення максимально широкого консенсусу в міжнародній спільноті", - йдеться у заяві.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак привітав рішення Франції.

"Дякую нашим партнерам, що почули наші аргументи. Продовжуємо спільну роботу, росія заплатить за все. І кожен з них відповідатиме", - написав Єрмак у Telegram.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк