07.12.2022, 12:27

Телеканал "Дождь" припиняє мовлення у Литві

Телеканал "Дождь" прекращает вещание в Литве

Литва слідом за Латвією також припиняє мовлення російського телеканалу "Дождь". Литовська комісія з радіо та телебачення (ЛКРТБ) повідомила, що після анулювання ліцензії телеканал "Дождь" буде недоступний з 8 грудня.

Причиною такого рішення стало анулювання владою Латвії ліцензії телеканалу "Дождь", повідомляє Час Пік.

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) 6 грудня ухвалила рішення анулювати ліцензію на мовлення російського незалежного телеканалу "Дождь", що діє в Латвії.

Латвійський дозвіл на мовлення давав каналу право розповсюджувати створений контент у країнах ЄС, Росії, США та інших країнах. Латвійський регулятор повідомив, що рішення було ухвалене у зв'язку із загрозою національній безпеці та громадському порядку.

Також закриють доступ на території Латвії до програм телекомпанії на YouTube.

"Він був включений до списку програм, що ретранслюються мовниками телепрограм, що надають послуги в Латвії, послуги постачальників аудіовізуальних медіапослуг на запит, доступний на платформі обміну відео YouTube. Після анулювання ліцензії на мовлення "Дождя" він з 8 грудня не буде доступний і в Литві", - повідомила Литовська комісія з питань радіо та телебачення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк