24.02.2023, 07:59

Польща висилає військового аташе Білорусі

Польша высылает военного атташе Беларуси

Польська влада прийняла рішення вислати білоруського аташе з питань оборони. Варшава назвала це "заходом у відповідь".

Польща збирається вислати військового аташе Білорусі. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна, повідомляє Час Пік.

"Найближчим часом білоруський військовий аташе залишить Польщу", – сказав Ясіна.

За його словами, цей крок – відповідь Польщі на рішення білоруської сторони вислати двох співробітників польського консульства у Гродно та офіцера зв'язку польської Прикордонної служби.

Це сталося після того, як Польща закрила один із двох прикордонних пунктів пропуску вантажівок.

Нагадаємо, тимчасового повіреного у справах Польщі у Білорусі Кшиштофа Ожанну 17 лютого викликали до МЗС через закриття пункту пропуску "Бобровники" на кордоні з Білоруссю. У відомстві йому заявили, що штат генконсульства Польщі в Гродно має бути приведений до кількісного паритету з кількістю співробітників генконсульства Білорусі в Білостоку, а також країну має залишити офіцер зв'язку.

Як заявили в МЗС Білорусі, антигуманне рішення про закриття ПП "Бобровники" загострює і без того украй складну ситуацію на білорусько-польському кордоні, порушує права жителів Білорусі, Польщі та інших країн, а також завдає шкоди економічній діяльності. У Мінську заявили, що залишають за собою право вжити адекватних заходів реагування.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк