13.04.2023, 08:48

Кремлівська кампанія "русифікації" в Україні випалює саму Росію, - ISW

Иллюстративное фото / Открытый источник

Кремлівська кампанія "русифікації" в Україні випалює саму Росію, оскільки вона продовжує зміцнювати та посилювати відверто націоналістичні голоси та ідеології.

Так звана кампанія "русифікації", яку Кремль намагається проводити на захоплених територіях України, шкодить самій РФ. Про це ]]>йдеться ]]>у звіті Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

Аналітики ISW зазначають, що дії путінського режиму посилюють пронаціоналістичну ідеологію та критику національних меншин у самій Росії.

"Росія веде кампанію навмисної "русифікації" України, спрямовану на знищення української ідентичності за допомогою багатьох військових, соціальних, економічних, правових, бюрократичних та адміністративних заходів. Ідеології, що лежать в основі цієї "русифікації", також становлять риторичний кістяк провоєнного інформаційного простору, який часто відображає свій мілітаризм стійким російським націоналізмом та інтенсивною ксенофобією, спрямованою як проти України та української ідентичності, так і всередині країни, проти меншин у самій Росії”, - йдеться у звіті ISW.

Як зазначають аналітики ISW, російські чиновники постійно обирають мігрантів та етнічні меншини "мішенями" для поповнення та формування збройних сил, що значною мірою "переводить військовий тягар "русифікації" в Україні на громади та окремих осіб, які є його мішенями всередині країни".

У цьому контексті аналітики нагадали, що голова слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін раніше закликав цілеспрямовано набирати мігрантів із Центральної Азії та Кавказу, які отримали російське громадянство, оскільки у них "конституційний обов'язок захищати країну, яка їх прийняла".

"Війна в Україні дала можливість найзлішнішим голосам в інформаційному просторі консолідувати свою ідеологію і спроєктувати її як на український народ, так і на неслов'янські меншини в самій Росії. Ця динаміка, ймовірно, наростатиме в міру продовження війни і переживе вторгнення Росії в Україну, проникаючи у внутрішній простір Росії на довгі роки", - йдеться у звіті ISW.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк