22.04.2023, 15:09

Швеція сподівається на вступ до НАТО вже влітку — міністр оборони

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Швеція НАТО

Швеція сподівається, що стане членом НАТО уже влітку цього року. Найбільше вона розраховує, що ця подія станеться до початку липневого саміту у Вільнюсі. 

Про це розповів міністр оборони Швеції Пол Йонсон ]]>в інтерв'ю]]> РБК-Україна, передає Час Пік.

Він сказав, що країна відчуває підтримку їхньої заявки щодо вступу до Альянсу. Тому він сподівається, що Швеція приєднається до НАТО до початку саміту, що пройде у Литві в середині липня. Також він додав, що його країна поважає те, що кожен з членів НАТО особисто приймає рішення щодо розширення Альянсу, а саме вступу інших країн до нього.

"Я сподіваюся, що до саміту у Вільнюсі 11-12 липня ми зможемо приєднатися до Альянсу, і ми відчуваємо сильну підтримку нашої заявки. Я мав честь приймати міністра оборони Остіна два дні тому у Швеції, і він сказав, що дуже важливо, щоб Швеція стала членом альянсу до Вільнюського саміту", — зазначив міністр оборони.

Нагадаємо, що нещодавно Генсек НАТО наголосив, що Україна по праву має знайти місце в Євроатлантичній сім'ї, однак зараз головна мета — забезпечити перемогу у війні. Столтенберг висловив сподівання, що на саміті у Вільнюсі влітку члени НАТО знову візьмуть на себе зобов'язання підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, а також підтвердять зобов'язання продовжувати надавати істотну військову підтримку державі.

Читайте також: "Відмінна движуха вийшла": Росіяни летіли бомбардувати Харків, але упустили бомбу на Бєлгород

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: