26.04.2023, 14:57

Зеленський провів телефонну розмову з Китаєм

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Зеленський під час розмови

Уперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Китаю.

Про це Зеленський повідомив на своїй сторінці в ]]>Twitter]]>, передає Час Пік.

"Провів тривалу змістовну телефонну розмову з Головою Китаю Сі Цзіньпіном. Вірю, що вона, а також призначення Посла України в Китаї дасть потужний поштовх розвитку наших двосторонніх відносин", - написав президент. 

У МЗС Китаю повідомили, що ініціатором розмови була українська сторона.

Раніше повідомлялось, що нещодавно посол КНР Фу Цун заявив, що Китай не надавав Росії зброї та не визнавав анексії українських територій. А твердження про "безмежну дружбу" країн є лише риторичним прийомом. Посол стверджував, що те, що президент КНР не комунікує з Володимиром Зеленським зовсім не означає підтримку Росії у війні.

Нагадаємо, що Китай зайняв вичікувальну позицію і чекає на те, як закінчиться український контрнаступ. Якщо він виявиться вдалим, то Пекін активніше схилятиме РФ піти на поступки. Однак якщо РФ вдасться утримати окуповані території, Китай діятиме в руслі проросійської політики, щоб залишатися в добрих відносинах із західними країнами, просуваючи дипломатичне вирішення конфлікту.

Читайте також: Іран продовжує забезпечувати Росію боєприпасами: понад 300 тисяч снарядів та мільйон набоїв за останні пів року

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк