15.05.2023, 07:14

У Туреччині завершилося голосування за нового президента: оприлюднено перші результати

Віктор Білий | Всі новини автора

14 травня у Туреччині проходило голосування за нового президента країни. З 2014 року країну очолює Реджеп Тайіп Ердоган. Але цього року його суперник одержує не менший рівень підтримки.

Голосування у Туреччині завершилося о 17:00 за Києвом. За повідомленням Hurriyet, опрацьовано вже 98% голосів, передає Час Пік.

Їхні дані показують, що за підсумками обробки 98,38% бюлетенів Ердоган отримує 49,34%, а його основний суперник Кемаль Киличдароглу - 45,00%.

Ердоган у Twitter написав, що весь процес "пройшов так, як личить нашій демократії".

"Тепер, як завжди, час міцніше триматися за виборчі скриньки. До остаточних результатів ми продовжуємо захищати волю нашого народу!", - пише Ердоган.

Головний суперник Ердогана Кемаль Киличдароглу, який є кандидатом від об'єднаної опозиції, спостерігатиме за результатами загальних виборів у штабі Республіканської народної партії (CHP).

Як вказують ЗМІ, він сфотографувався з жителями району і дітьми, які зібралися перед його домом. Сідаючи в машину, він сказав: "Все буде дуже добре".

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться трейлер нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн", перша серія якого з’явиться в мережі наступного тижня. Це невеличкі сатиричні історії з життя веселих хробачків. Інтерв'ю з автором мультсеріалу читайте тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк