25.05.2023, 08:09

"З нею світ втрачає легенду музики": Не стало "королеви рок-н-ролу" Тіни Тернер

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Тіна Тернер

24 травня у віці 83 років померла американська та швейцарська співачка, танцівниця та акторка Тіна Тернер.

Про це повідомляють закордонні видання, передає Час Пік.

За даними Sky News, це відбулося у її домівці у швейцарському місті Цюрих. Повідомляється, що співачка померла після тривалої хвороби.

"З нею світ втрачає легенду музики та приклад для наслідування", — пише видання.

Співачка є володаркою 8 премій "Греммі". Вона була однією з найпопулярніших рок-співачок 1960-х - 1980-х років й отримала неофіційний титул "королеви рок-н-ролу". 

Що відомо про діяльність Тіни Тернер

Справжнє імʼя зірки — Анна Мей Баллок. Зазначається, що вона народилася в США. А відомою стала завдяки пісні River Deep, Mountain High. Найбільш впізнаваний хіт Тіни - Simply the Best. Реліз пісні відбувся 1989 року. Серед найвідоміших її пісень є такі: The Best, Proud Mary, Private Dancer і Whatʼs Love Got to Do With It.

У 1988 році зірка потрапила до Книги рекордів Гіннеса за виступ перед найбільшою аудиторією — понад 184 тис. осіб.

2000 року Тернер відправилася в одне з найуспішніших турне, яке стало найприбутковішим за той рік. У ньому ж вона розповіла про завершення своєї кар'єри, проте ще майже десятиліття співачка продовжувала виступати.

У Тіни були проблеми зі здоров'ям. У 2013 році вона перенесла інсульт, згодом їй діагностували рак кишківника, а пізніше — ниркову недостатність, після чого їй пересадили нирку.

"Тернер підтвердила і розширила частку чорних у рок-н-ролі, визначивши ту епоху музики настільки, що Мік Джаггер зізнався, що черпав натхнення з її енергійних живих виступів для своєї сценічної персони", — пише The Guardian.

У березні 2021 року Тернер випустила автобіографічний фільм, в якому розповіла, чому покидає сцену й оголосила про завершення кар'єри.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Церемонія коронації Чарльза III та його дружини Камілли: онлайн-трансляція

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: