05.06.2023, 12:27

Латвія передала Україні 66 авто, конфіскованих у п'яних водіїв

Иллюстративное фото / Открытый источник

Латвія передала Україні 66 конфіскованих автомобілів. У водіїв цих транспортних засобів у ході перевірок було виявлено вміст алкоголю в крові.

Латвія передала Україні 66 автомобілів, конфіскованих у нетверезих водіїв. Про це, як ]]>пише ]]>Delfi, повідомило латвійське Державне агентство застави, передає Час Пік.

"Це один із способів, якими Латвія допомагає Україні у боротьбі з російською агресією", - пише видання.

18 лютого 2023р. Сейм Латвії в остаточному читанні ухвалив зміни до "Закону про підтримку цивільних осіб України", які передбачають можливість безоплатної передачі транспортних засобів, що належать державі, у власність уряду України.

Коаліція досягла домовленості про те, що автомобілі, конфісковані у п'яних водіїв, можуть бути передані для потреб української армії.

"Наразі ми можемо реалізувати конфісковані у п'яних водіїв транспортні засоби, продавши їх, здавши на переробку або розібравши на запчастини. Однак ми бачимо, що за нинішніх умов вони були б корисною підтримкою для народу України", - заявив голова Комісії з оборони, внутрішнім справам та запобіганню корупції Раймонд Бергманіс ("Об'єднаний список"), який відповідає за просування законопроєкту в Сеймі.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк