24.08.2023, 22:38

США можуть розпочати навчання українських пілотів на F-16 у вересні, - NYT

ф-16

Пентагон має намір розпочати тренування пілотів України на винищувачах F-16 на території Сполучених Штатів Америки вже у вересні.

Про це повідомляється в матеріалі ]]>The New York Times]]>, передає Час Пік.

Видання нагадує, що ще минулого тижня представники Міноборони США заявляли, що американці візьмуться за навчання українських пілотів, якщо країни Європи досягнуть максимуму свого потенціалу в цьому питанні. Наразі позиція Вашингтона щодо тренування пілотів змінилася. Бійці Повітряних сил ЗСУ проходитимуть навчання і в США, як тільки Україна їх визначить.

Як уточнюють журналісти, неясно, чи навчатимуться в США пілоти, які спочатку були призначені для європейських програм підготовки, чи це буде додаткова група. Про рішення щодо навчання може бути офіційно оголошено вже 24 серпня.

"Пілоти спочатку пройдуть навчання з англійської мови в Техасі, а потім розпочнуть багатомісячну льотну підготовку в Аризоні", - цитує видання слова неназваного американського чиновника.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: Звільнення Криму у 2023 році - відбудеться чи ні?: Прогноз таролога

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: