29.09.2023, 19:20

Норвегія вводить заборону на в'їзд автівок з номерами РФ, але є вийнятки

Оксана Мовчан | Всі новини автора
Норвегія

З 3 жовтня Норвегія вводить заборону на в'їзд до країни зареєстрованих у Росії легкових автомобілів, але на транспорт з більш ніж 10 місцями заборона не розповсюджується. 

Про це, з ]]>посиланням]]> на МЗС Норвегії, передає Час Пік.

"У відповідь на війну, яку Росія веде проти України проти міжнародного права, Норвегія запроваджує подальше посилення обмежувальних заходів проти Росії", - йдеться у повідомленні.

У МЗС зазначили, що буде заборонено в'їжджати зареєстрованим у Росії легковим автомобілям із дев'ятьма і менше місцями. Йдеться і про заборону на ввезення проміжних транспортних засобів.

Водночас Норвегія вводить деякі винятки:

  • для транспортних засобів, що належать громадянам Норвегії або громадянам ЄЕЗ, які постійно проживають у Росії, або членам їх сімей;
  • для транспортних засобів, які необхідні з гуманітарних причин, наприклад, у разі гострого захворювання, смерті чи похорону у родині;
  • для дипломатичних транспортних засобів та транспортних засобів, що належать міжнародним організаціям або кур'єрським службам держави. 

Зміни набудуть чинності опівночі ночі вівторка, 3 жовтня.

"Норвегія разом із союзниками та однодумцями реагує на жорстоку агресивну війну, яку Росія веде проти України. Важливо, щоб санкції були ефективними, щоб ми запобігли якомога більше доходів, необхідних російській державі для фінансування війни", - зазначила міністр закордонних справ Аннікен Хуітфельдт.

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

Німеччина дозволила Rheinmetall створити спільне з Україною оборонне підприємство

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк