09.01.2024, 08:19

У РФ блокуватимуть "протиправний" контент в інтернеті за допомогою штучного інтелекту

В РФ будут блокировать "противоправный" контент в интернете с помощью искусственного интеллекта

У Росії підготували законопроєкт про оперативне блокування протиправного контенту в інтернеті із застосуванням нової інформаційної системи.

Генпрокуратура РФ спільно з Мінцифри та Роскомнаглядом підготувала законодавчу ініціативу, що дає змогу оперативно блокувати протиправний контент в інтернеті. Про це повідомляють російські ЗМІ, передає Час Пік.

"Спільними зусиллями розроблено законопроєкт, який регламентує оперативне рішення щодо блокування шкідливих сайтів з використанням спеціалізованої інформаційної системи", - повідомили у Генпрокуратурі РФ.

У 2022 році головний радіочастотний центр (ГРЧЦ), що є структурою Роскомнагляду, виділив 577 млн руб. на створення системи "Окулус", яка шукатиме протиправний контент в інтернеті за допомогою технологій штучного інтелекту.

Згідно з технічною документацією, система повинна аналізувати листування в чатах і каналах месенджерів, дописи, URL-адреси, субтитри, розшифровувати QR-коди.

До забороненої інформації відноситимуться матеріали з ознаками екстремізму та тероризму, заклики до масових незаконних заходів, вираження явної неповаги до суспільства, держави та офіційних символів РФ, інформація про методи виготовлення наркотиків, а також пропаганда ЛГБТ та демонстрація вживання тютюна.

У Генпрокуратурі РФ зазначили, що у 2023 р. направили до Роскомнагляду понад 2 тис. вимог про позасудове обмеження контенту. Більшість вимог було з недостовірною інформацією про армію РФ.

Роскомнагляд у 2023 р. вніс до Реєстру забороненої інформації 529 тис. матеріалів. Як заявили у федеральній службі, більшість заблокованого контенту, "пов'язана з фейками про СВО та екстремізмом".

Схоже, прикриваючись "благими намерениями", кремлівська влада тепер законно проводитиме "зачистку" та прибиратиме всі "неправильні" матеріали з інформпростору...

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк