13.01.2024, 11:28

У Сомалі бойовики "Аль-Шабаб" захопили гелікоптер ООН, серед заручників 4 українця: в МЗС підтвердили інформацію

МИД Украины подтвердил захват 4-х украинцев в Сомали

Міністерство закордонних справ України підтвердило інформацію щодо захоплення чотирьох українців на території Сомалі, підконтрольній антиурядовим силам.

Посольство України в Кенії та Постійне представництво України при ООН в Нью-Йорку вже отримали термінові доручення МЗС України вжити необхідних заходів. Про це повідомив спікер українського МЗС Олег Ніколенко, передає Час Пік.

"Наші громадяни були членами екіпажу гелікоптера Місії ООН в Сомалі, який зазнав аварії. Їхні особи встановлені. Разом із українцями на борту були також п‘ятеро іноземців.

Гелікоптер належить українській приватній компанії, яка виконувала контракт на перевезення на замовлення ООН.

З’ясовуємо всі деталі аварії та захоплення, стан українців, встановлюємо звʼязок із компанією-власником гелікоптера задля координації дій", - написав Ніколенко у Facebook.

Відомо, що гелікоптер проводив медичну евакуацію поранених військових. Він прямував до міста Візіл, яке розташоване поблизу бойової контактної лінії. Як пише Reuters, посилаючись на свої джерела, технічна проблема змусила гелікоптер здійснити аварійну посадку біля села Гіндер у центральній частині Сомалі.

Гелікоптер був захоплений збройним ісламістським угрупованням бойовиків "Аль-Шабаб" ("Аш-Шабаб").

ООН поки не коментує цю інформацію.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк