21.06.2024, 12:40

Російська ППО збила власний гелікоптер Ка-29 в Анапі

Віктор Білий | Всі новини автора
вертолет Ка-29

У ніч проти 18 червня в Анапі стався інцидент, який знову продемонстрував проблеми російської системи протиповітряної оборони. У ході нічної атаки на Краснодарський край зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир" збив гелікоптер Ка-29, що належить російським збройним силам.

За повідомленнями російських джерел, включаючи відомого блогера Єгора Гузенка (позивний "Тринадцятий"), гелікоптер був піднятий у небо для протидії українським дронам, передає Час Пік.

Під час виконання цієї місії по вертольоту було завдано удару комплексом "Панцир". За попередньою версією, причиною трагедії стала несправність системи "свій-чужий", яка не змогла правильно ідентифікувати гелікоптер.

"В Анапі наше ж ППО збило наш же гелікоптер. Ка-29 займався пошуком БЕКів, один з наших "Панцирів" завдав удару по гелікоптеру (за попередньою версією – через несправність системи "свій-чужий"). Я не озвучуватиму якихось версій, нехай розбирається контррозвідка і слідство. Загинуло четверо людей", - повідомив у мережі Гузенко.

Інцидент викликав бурхливу реакцію у соціальних мережах і серед російських пропагандистів. Багато хто висловив співчуття сім'ям загиблих та зажадав проведення ретельного розслідування. Інформацію про загибель чотирьох членів екіпажу також підтвердили інші джерела. Це ще один випадок, коли російська ППО збиває власні повітряні об'єкти, що вказує на серйозні проблеми у функціонуванні систем ідентифікації.

Читайте також: 

Ніхто не вижив: В Амурській області близько доби шукали зниклий гелікоптер

Ліжко для сучасної спальні - як вибрати

Підбір і використання професійних засобів для догляду за волоссям

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: